VELENCEI-TÓ TÁBOR

Sporttábor

 

Fedezd fel Te is a Velencei-tó környékét két keréken egy vidám, fiatal csapattal!

1.nap:Érkezés kora délután a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása, a tábor Házirendjének ismertetése; kerékpárok átvétele, beállítása. Tudnivalók a kerékpáros közlekedésről, biciklis KRESZ-ről. Bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap:A Velencei-tó körbetekerése („Tókör”), a táj természeti szépségeinek és kultúrtörténeti emlékeinek megismerése: dinnyési Madárles, pákozdi Arborétum, Pákozd-Sukoró Katonai Emlékpark (KEMPP).Esti zenés fényvarázs túra.

3.nap:Hajnali kenu túra Agárdon,ismerkedés a Velencei-tó növény-és állatvilágával.Ebéd után az agárdi Parkerdőben: sportos szabadidős versenyek, zenés csapatjátékok, kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ-teszt. Esti filmvetítés.

4.nap:A Velencei-tó és a Velencei-hegység természeti értékeinek felfedezése kerékpár nyergében (Velence-Pázmánd-Nadap-Sukoró útvonalon). A nadapi szintezési ősjegy, a sukorói ingókövek megtekintése (a Velencei-tó „madártávlatból”). Sétahajózás a Szúnyog-szigetről indulva Agárdra.Este tábortűz.

5.nap:Sárkányhajózás.Táborzárás.Haza utazás.

A tábor irányára  30.000 Ft/fő 

Zöld kaland a Velencei-tónál

Fedezd fel Te is a Velencei-tó vadvízországát, a Velencei-hegység óriás köveit kerékpáron, vízen és gyalogosan.
Tegyél szert közösségi élményekre, miközben megismered a tó és környékének természeti értékeit, az élővilág sokszínűségét

1.nap:Érkezés a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása, a tábor Házirendjének ismertetése; kerékpárok átvétele, beállítása. Tudnivalók a kerékpáros közlekedésről, biciklis KRESZ. Kerékpározás a tó szomszédságában lévő Dinnyési-fertő Természetvédelmi Területre, illetve ismerkedés a Madárdal Tanösvényen a növény és madárvilággal. Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: A táborunk második napján a Velencei-hegységben az óriás kövek nyomába eredünk és a kerékpározás mellett gyalogosan is felkeressük a terület különleges ingóköveit.Este meglesheted a csillagos égboltot közelebbről mind gondolnád.

 3.nap:Ezen a napon hajóval a Sukorói Arborétumba látogatunk , ahol a tanösvények bejárása mellett a terepen való tájékozodás fortélyait tanuljuk el.Este zenés kerékpáros fényvarázs túrán veszünk részt.

                                         

 4.nap:Nagyító alá vesszük a Velencei-tó víz alatti élővilágát a H2O Akváriumházban , majd kenu túrán fedezzük fel a tó nádvilágát az úszó lápok életét.Este tábortűz.

 5.nap: Sárkányhajó túra , majd táborzárás.

A tábor irányára 30.000 Ft/fő

 

 

Kreatív alkotótábor

Ha vonz a grafika és a festészet világa  , akkor itt a helyed Borombovits Magdolna Nívó díjas festőművész  alkotóműhelyében !

1.nap: Érkezés kora délután a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása, a tábor Házirendjének ismertetése. A HB ceruzától a 8B-ig, a faszénen és préselt szénen keresztül, megtanuljuk a fény és árnyék játékával való ábrázolást. Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: A mai nap alkotunk egy különleges 3D-s könyvborítót, amire kidomborodva egy sárkány tekeredik végig, festett szín effektusokkal emelve a hatást. Este alkonyati kenu túrán veszünk részt.

3.nap:Környezetünk ábrázolása: a gyönyörű Velencei-tavat, a víz tükröződését és a parti nádas ábrázolását, szénnel-ceruzával alkotjuk meg. Ebéd után bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Esti filmvetítés.

4.nap:Egy nyers fakeretet a csiszolástól, az alapozástól a végső festés-aranyozásig, mi magunk készítünk el. Este tábortűz.

5.nap: Az elkészült keretbe festünk acryl festékkel egy gyönyörű tájképet, sárgák, zöldek, barnák tobzódásával. Táborzárás. Haza utazás.

 

 

 

 

 

 

Csillagok nyomában (honismereti tábor)

Gyere vissza velünk a múltba, legyél részese egy történelmi kalandozásnak!

 

 

 1 nap: Érkezés a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása. A törökök Magyarországon előadás és csoportfoglalkozás. Bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: A mai nap délelőttjén kerékpárral az Agárdi Rönkvárba kirándulunk,ahol csapatjátékokkal idézzük fel a magyar és a török hadsereg nagy csatáit. Ebéd után hajóval a Pákozdi Katonai Emlékparkba látogatunk el.Este történelmi film megtekintése.

.3.nap: Az izgalmas kalandok után kézműves foglalkozások következnek, és a kor ízeit is elkészítjük,megkóstoljuk.Este zenés kerékpáros fényvarázs túrán veszünk részt.

4.nap: Ha mindig is meglested volna hazánk középkori várait , most a Dinnyési Várparkban ezt megteheted.Az utolsó este vetélkedő keretében számot adhattok a táborban megszerzett tudásotokról,majd tábortűz.

5.nap: Sárkányhajó túra.Táborzárás,szállás elhagyása.

                                                                                                                                                                                                                                                         A tábor irányára 32.000 Ft/fő

 

 

 

 

Közlekedésbiztonsági tábor

Minden, amit a biztonságos bringázásról tudni akartál!

Sajátítsd el táborunkban játékosan a közúti közlekedés és kerékpározás szabályait, a KRESZ ismereteit, illetve a bringaszerelés alapvető praktikáit.

 

 1.nap:Érkezés a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása. Házirendjének ismertetése; kerékpárok átvétele, beállítása. Tudnivalók a kerékpáros közlekedésről, biciklis KRESZ-ről. Bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: Megismerkedünk a kerékpárok legfontosabb alkatrészeivel,funkcióival és a bringajavítás alapvető praktikáival.  Kerékpáros tesztpálya építés és ügyességi feladatok végrehajtása.Alkonyati kenu túra a Velencei-tó nádrengetegében.

3.nap: A tábor harmadik napján várnak minket a térképek.Továbbá azt is kiderítjük mi kell egy jó túra megszervezéséhez,mit ne hagyjunk otthon a polcon,ha kirándulni indulunk. Bringás zenés esti fényvarázs túra.

4.nap: Miután a túrázáshoz szükséges minden elméletet magunkba szívtuk,bringákra pattanunk és a Velencei-tó megkerülésével a biztonságos közlekedés és kerékpártúrázás gyakorlatára is szert teszünk.Este mindenki számot adhat a megszerzett tudásáról elméletben egy TESZT lapon,majd tábortűz.                                                                                                                                                                                                 5.nap:.Sárkányhajózás .Gyakorlati bringás vizsga,sikeres teljesítését egy  oklevéllel   (kerékpáros igazolvánnyal) ismerjük el.  Táborzárás.

A tábor irányára 30.000 Ft/fő