Vissza

Táborok

Velencei-tó

Szállásajánlattal, program- és étkezési lehetőségekkel segítünk vendégeinknek. A táborok konkrét menetét a velünk kiránduló csoportokkal közösen alakítjuk ki: figyelembe vesszük az időjárási körülményeket, a csoport felkészültségét, a preferált látnivalókat, nevezetességeket, és természetesen az anyagi kereteket is.

Tóparti tekergés
Tóparti tekergés

Szállás

Két saját szálláshellyel rendelkezünk, amelyekről bővebben a Szállás oldalon olvashat. Ezen kívül további olyan szálláshelyekkel is kapcsolatban vagyunk, amelyek a bringás bázisunkhoz közel találhatóak, és szívesen fogadnak iskolás csoportokat.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, és a kirándulás dátuma szerint tájékoztatjuk a lehetőségekről.

Közösségépítő csapatjáték a vízben
Közösségépítő csapatjáték a vízben

Étkezés

Csoportjaink számára az étkezést a bringás bázisunkhoz közeli Sarki Róka Vendéglő biztosítja. Ajánlatunk táborozóknak: reggeli 600 Ft/fő, ebéd 1100 Ft/fő és vacsora 900 Ft/fő. Emailes egyeztetés alapján menüsort küldünk, amelyből étkezésenként két fajta ételt lehet választani. Ételallergia esetén megfelelő diétás menüt készítünk.

Ízelítő egy ötnapos tábor programjából

Fedezd fel Te is a Velencei-tó környékét két keréken egy vidám, fiatal csapattal!

1.nap: Érkezés kora délután a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása, a tábor házirendjének ismertetése; kerékpárok átvétele, beállítása. Tudnivalók a kerékpáros közlekedésről, biciklis KRESZ-ről. Bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Este közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: A Velencei-tó körbetekerése („Tókör”), a táj természeti szépségeinek és kultúrtörténeti emlékeinek megismerése: dinnyési madárles, Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP). Esti zenés fényvarázs túra.

3.nap: Hajnali kenutúra Agárdon, ismerkedés a Velencei-tó növény-és állatvilágával. Ebéd után az agárdi Parkerdőben sportos szabadidős versenyek, zenés csapatjátékok, kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ-teszt. Esti filmvetítés.

4.nap: A Velencei-tó és a Velencei-hegység természeti értékeinek felfedezése kerékpáron (Velence-Pázmánd-Nadap-Sukoró útvonalon). A nadapi Szintezési Ősjegy, a sukorói Ingókövek megtekintése (a Velencei-tó „madártávlatból”). Sétahajózás a Szúnyog-szigetről indulva Agárdra. Este tábortűz.

5.nap: Sárkányhajózás.Táborzárás.Hazautazás.

Balaton

Balatoni több napos kerékpártúráink vándortáborok, így minden nap a tervezett útvonal különböző településein éjszakázunk. A kerékpárok és a csomagok szállítását autóval végezzük, ezért a kerékpáros túravezetés mellett autós kísérő is mindig rendelkezésre áll. Ezzel elősegítjük azt, hogy a program minden állomásán már előre várják a biciklis csoportjainkat.

Balatonszárszói strandon
Balatonszárszói strandon

A balatoni táborok konkrét menetét a velünk kiránduló csoportokkal közösen alakítjuk ki: figyelembe vesszük az időjárási körülményeket, a csoport felkészültségét, a preferált látnivalókat, nevezetességeket, és természetesen az anyagi kereteket is.

Te már megkerülted?
A keszthelyi Festetics-kastély kertjében
A keszthelyi Festetics-kastély kertjében

Ízelítő egy balatonkerülés programjából

Megkerülni,bajnoknak lenni jó dolog!

Teljes Balaton megkerülése (5 nap)

1.nap: Balatonvilágos-Balatonfüred (36 km)
Balaton kerülő túránk kiindulópontja a balatonvilágosi vasútállomás.Legnagyobb tavunk keleti medencéjének kerülésével kezdünk az óramutató járásával ellenkező irányban.
A Balaton feelingje egy csoda, a szabadságérzet és a természet szépsége valóban egyedülálló. A keleti parti településeket elhagyva a Fűzfői-öböl partjáról felkanyarodunk a bobpályához, ahol a szórakozásunk mellett gyönyörű kilátásban is részünk lesz.
Balatonalmáditól Balatonfüredig a túránk a különleges hangulatú és festői szépségű "Riviérán" halad. Füreden a Tagore sétányon végig bringázva a napi fáradtságunk is feledésbe merül.

2.nap: Balatonfüred-Révfülöp (32 km)
Füredről kerékpározva először a Tihanyi Apátság rendkívüli látványában lesz részünk. A félszigetet elhagyva gyorsan magunk mögött hagyjuk a szinte összenőtt északi parti településeket. Zánkán a haditechnikai park járgányaira szentelünk egy kis időt, majd a szepezdi dombokat letudva gurulunk be Révfülöpre.
A Fülöp-hegyi kilátóra még tartalékoljunk energiát, mert páratlan kilátás nyílik a Balaton mellett a Balaton-felvidék természeti szépségeire, a Tanúhegyekre!

3.nap: Révfülöp-Keszthely (42 km)
A Balaton észak-nyugati partvidékét fogjuk ma bebiciklizni .A Badacsony lábánál felkerékpározunk a "Római" panoráma útra, és a hegyoldal valamelyik borozójánál mosdót keresünk a pedagógus kísérőkkel, a diákok üdítővel csillapítják szomjukat.
Utunkat folytatva elkerékpározunk a Szigligeti vár alatt, Edericsen az Afrika Múzeum mellett, majd Balatongyöröknél hirtelen arra eszmélünk,hogy megjavult az út alattunk. Rövidesen a sokszínű Keszthelyre érünk, a "Balaton fővárosába".

4.nap: Keszthely-Balatonszárszó (52 km)
A Kis-Balaton mocsárvilága, a Zala folyó sötét vizű torkolata esik először a mai nap utunkba. A déli part nem hoz akkora változatosságot, mint amit megszoktunk az utunk során ezidáig, de a nyaralóházak sokasága a lángos és a hekk illata jelzi, hogy a Balatonnál vagyunk.
Fonyódnál a mólót nem hagyjuk ki, azért jó ott lakni, mert onnan a legszebb a kilátás az északi partra. Szabadstrand is egyre gyakrabban esik az utunkba, a kilátóhelyek között is válogathatunk ebben a térségben. Szárszóig a kerékpárút minősége miatt sem bóbiskolunk el.

5.nap: Balatonszárszó-Balatonvilágos (42 km)
Túránk befejező napján a földvári platánfasor alatt kerekezünk el először, a szántódi rév jó támpont a megtett és még meglévő távunk méréséhez. Zamárdi település hosszú szabadstrandján a Tihanyi-öböl panorámája tárul elénk.
A következő megállónk az ország "Buli város" rangját elnyerő Siófok városa lesz. Balaton kerülésünk célegyenesébe értünk, lassan elköszönünk a "nagy víztől". Abban biztosak vagyunk hogy maradandó élményekkel válunk el egymástól a túra végén!

Weboldalunk sütiket használ a megfelelő böngészési élmény biztosításához. A sütikről bővebben az Adatvédelmi Tájékoztatónkban olvashat.